Blue Flower

hierMijn vader, Anne Wijmenga (1927-1988), heeft zijn militaire dienst doorgebracht in Nederlands Indië. Dit heeft een geweldige indruk op hem gemaakt. Niet alleen de reis en het land, maar ook de gebeurtenissen, soms oog in oog met de dood.
Hij heeft er nooit veel over verteld. Maar hij heeft wel een dagboek nagelaten. Uit dat dagboek vindt u op deze site delen (ik ben inmiddels gevorderd tot februari 1948). Het streven is het hele dagboek uit te werken. Maar dat zal nog wel even duren(als het met dezelfde snelheid gaat zoals het tot nog toe is gegaan).

In de verhalen werk ik met initialen. Dat doe ik uit respect voor de personen die in het dagboek worden genoemd. Ik weet namelijk niet of ze nog in leven zijn.

Er is ook een collectie foto’s. Inmiddels heb ik het beide fotoboeken (er zijn er twee) ingescand en de foto's op de website gezet. Klik hier. In de loop van de tijd voeg ik daar een aantal van toe aan de tekst. Dat is alleen een stuk lastiger omdat ik bij de foto's geen beschrijving heb en daar ook niet meer naar kan vragen. Inmiddels heb ik contact met een zoon van één van mijn vaders dienstmaten. Hij heeft foto's waar wel beschrijvingen bij staan. Wellicht is uit die bron iets aan te vullen./

Afhankelijk van de tijd probeer ik verder de tekst op te slaan als .pdf-bestand, dat kan worden gedownload.

De dagboeken die mijn vader Anne Wijmenga heeft bijgehouden tijdens zijn militaire diensttijd in Nederlands Indië bestrijken een periode van ruim twee en een half jaar in de periode oktober 1947 - april1950.

Om makkelijker in de dagboekdelen te kunnen zoeken heb ik ze opgedeeld in maanden. U kunt ze bekijken via het menu. Het dagboek begint op 30 oktober 1947.