Blue Flower

Weer een goed leven gehad vandaag.

De andere jongens hebben een marsje gemaakt. Ik ben op ziekenrapport geweest. Ik moet een paar dagen achter elkaar terug komen voor temperatuurcontrole. Vanavond was de temperatuur 37,8o C.
Vannacht moeten we om de beurt 2 uren wacht voor straf bij de mandibakken er op toezien dat de jongens er niet helemaal inkruipen, zoals vorige dagen is gebeurd.

Add a comment

Vanmiddag weer een brief ontvangen en direct teruggeschreven.
Wij zijn vandaag met zijn vieren voor de hut op de foto genomen.
Voortaan is er verplichte rust van 2 - 4.
Vanavond was in de kantine hier een filmvoorstelling.

Add a comment

Zoals andere dagen weer om 5.30 uur reveille.

Toen we op stonden regenede het dat het goot. Weer een marsje, dat was ook alles wat we vandaag weer uitgespookt hebben.
Geen post gehad.

Hier volgt nog iets van de bootreis:

Ontboezeming uit ruim C5
Als je iedere nieuwe dag
Aanvangt met een gulle lach
Als je je werk doet en je plicht
Als je zonder veel gepraat
Anderen helpt met woord en daad
Als je steeds naar beter streeft
Heb je niet voor niets geleefd

Add a comment

Ik heb onderhand wel door dat hier vreselijk gekletst wordt.

Vandaag hoorden we van Cornet D. dat de helft van een infanteriepeleton in een hinderlaag was gelopen ten zuiden van Bandoeng. Eerst waren er 5 man gesneuveld en later maar 3. En vanavond was er van het hele geval niets waar.
Van het derde eskadron zou ook iemand zijn gesneuveld. Later bleek dat er stenen op hem waren gegooid. Dit is erg genoeg.

Vandaag weer op ziekenrapport geweest. De dokter is een Fries. Garijp vond hij een mooi dorp. Ik mag voorlopig alleen lichte dienst doen.

Vanavond de viering van het sint Nicolaasfeest van de Koninklijke familie op de radio gehoord. Prins Bernhard en Prinses Juliana en de Koningin zongen uit volle borst de goeie sint Zie de maan schint door de bomen toe.

Het heeft bijna de hele dag geregend. Het is overal even nat en glibberig. De vrachtwagens en andere voertuigen glijden alle kanten uit.

Add a comment

Reveille 6.00 uur en 7.00 uur appel.

Om 8 uur is het eerste eskadron vertrokken naar Buitenzorg.
Een rede van de majoor gehad die er in het kort op neer komt dat hij zijn uiterste best voor ons doet, ten opzichte. Wij krijgen de K.N.I.L. verzorging dus bijzonder goed.
Verder is het met de wagens nog geen koek en ei. Er zijn nog maar 7 scoutears, 3 drietonners 1 jeep en nog 2 andere wagens. Humbers en gepantserde 3/4 tonners staan nog in Nederland.

Verder moesten we vandaag inpakken om morgen zo te kunnen vertrekken.

Vanavond nog even naar de grote weg geweest.

Add a comment