Blue Flower

Vandaag is de dienst hetzelfde als gister.

Weer geen post gehad.

Vanavond stond ik met nog een paar aan de weg. Dit is wel aardig ´s avonds. Daar staan van die inlandse jongens met ijs te wenken. De meesten er van spreken wat Hollands. Zij waren nog steeds blij dat ze weer bevrijd waren van de T.N.I. en de Jappen. Nu konden ze weer genoeg eten krijgen. Kleren ging nog niet zo vlot.
Als er bij ons eten over is gaat het ook altijd weg. Bij de Jappen werd het altijd weggegooid.

Met elke ijsco die ze verkopen verdienen ze een stuiver. Van dit geld kopen ze hun eigen eten en de rest geven ze aan hun moeder.
Er zijn veel mensen die een zwart petje dragen. Dit betekent dat ze Mohammedaan zijn.

Het Hollands spreken valt de inlanders in het algemeen niet mee. Ze lopen ook bijna allemaal op blote voeten. De kinderen die naar school gaan, moeten schoenen dragen.

In onze kazerne liggen ook nog K.N.I.L. militairen. Zij zijn hier in opleiding. Ze zijn dienstplichtig. Ze moeten op hoge schoenen lopen, maar dat valt in het begin niet mee, omdat ze van jongs af gewend zijn op blote voeten te lopen.

Van ons peloton zijn er vanavond 8 op stadspatrouille. Ze moeten er op toezien dat militairen zich niet op verboden terrein, verboden straten of gebouwen bevinden.