Blue Flower

De zwiep heeft dit keer in die kampong erg weinig opgeleverd. Eentje was er doodgeschoten. Nou, de rest kun je wel zeggen dat ontvlucht. De afsluiting werd te laat gelegd en lekte uit.

Add a comment

Tot onze grote verwondering gaan we zaterdag toch met verlof. Dit hadden we niet gedacht. En ook nog wel naar Soerabaja.

Echter onder het voorbehoud dat we wel elke dag terug kunnen moeten komen, dit in verband met de verhuizing naar Probolinggo.

Add a comment

Om 5.30 uur zijn we opgestaan. Om half 7 zaten we op de wagen om naar het treinstation in lawang gebracht te worden. Om 7 uur kwam de trein die al tjokvol was. Maar we konden nog mee en dat was het voornaamste.

Om ongeveer 9 uur waren we in Soerabaja. met een betja (fietstaxi - RCW) hebben we ons naar het verlofcentrum laten brengen. Waar we ons geweer inleverden en klamboe, deken en een zaal toegewezen kregen.

Na deze affaire was het om half 11 koffiedrinken in de cantine. Om half 1 was het middageten. Dat was keurig van smaak. Er werd in schalen opgediend. Wij aten natuurlijk ook uit borden.

's Middags zijn we, ik met nog een stuk of vijf jongens, de stad in geweest op verkenning. We hebben ons met allerlei mogelijke trams door de stad laten rijden.

's Avonds zijn we naar de bioscoop geweest.

Add a comment

Vanavond alvast de tas gepakt die morgen mee moet naar Soerabaja.

Add a comment

Vanmorgen ben ik niet naar de kerk geweest. Je weet in zo'n stad leg nog steg, dan zijn alle diensten al om 8 en 8.30 uur. Toen zaten wij nog aan het ontbijt.

Weer heerlijk gegeten en vanavond zijn F. en ik de stad in geweest. We hebben zo hier en daar eens even gezeten en zijn een uur of 9 op huis aan getrokken, na nog even in het A.M.J.V. getankt te hebben. Daar was een prachtige muziek.

Gisteravond ben ik G. in de stad tegengekomen, samen met eentje uit Boornbergum, die vroeger met mij op de ulo heeft gezeten.

Vanmorgen om 10.30 uur heeft Sint Nicolaas zijn bezoek aan de verlofgangers gebracht. We kregen van hem een pakje Bl. Highway en een taaipop. Echt, hé. Verder werden we op chocolademelk en gebak getrakteerd. Dat was werkelijk een aangename verrassing.

Add a comment