Blue Flower

Om 5u hebben de lichtmotor al weggehaald voor revisie.

Om 7 uur ston ik klaar om naar Buitenzorg te gaan. Om 8.30 u. kon ik naar Tjileungsir. Om 11 u was ik pas in Buitenzorg. Het liften ging wel, maar we moeten voor de grote brug bij Tjileungsir een hele tijd wachten.

Toen ik mijn boodschappen en zo gedaan had bij de D.V.G. was ik onderhand kletsnat geregend. Om 3 uur kreeg ik een lift naar Tjibinong. Tot 5 uur heb ik daar staan wachten, tot er eindelijk een opelette kwam tot Tjiteurep. Daar mocht ik weer een uur wachten tot dat ding verder ging. Tegen donker was ik in Tjileungsir.

Toen verder met een drietonner, die nog limonade naar Kalap moest brengen. Opper T. ging ook mee en die zou wel eens even kunnen sturen. Nou, dat ging ook mooi. R. heeft het maar weer van hem overgenomen, want er ging teveel kapot. Er was een pakje gekomen voor mij.

Zoiets komt altijd als je er niet aan denkt.

Add a comment

Vandaag zou ik weer naar Buitenzorg gaan, maar er was geen vervoer.

Ook weer naar de dokter geweest.

Add a comment

Alles weer in de zon verder geen bijzonderheden.

Add a comment

Vanmorgen op zoek geweest naar orang sakit (= zieke mensen). Dit heeft weinig resultaat gehad. We hebben ook een tijdje staan praten met één van de planters.

Hij vertelde o.a. dat er hier per dag 1000 liter latex werd gewonnen.

En natuurlijk de kamptijd bleef ook niet onaangeroerd. Hij had in een kamp gezeten waar een negenduizend waren ondergebracht. Met 2000 man waren ze er weer uitgekomen.

In 't laatst gingen ze er elke dag een stuk dertien begraven.

Hij zei hij was ook de oude nog niet.

Add a comment

Weer de kampongs in de omgeving wat afgereist vanmorgen. Meerdere huizen hebben we rond gekeken, en mensen geholpen die iets mankeerden. Ook kwamen we bij mensen die hadden een tweeling gekregen. Wat waren die ontzettend klein. De moeder zag er ook ziekelijk uit. Het ene kind, dat haalt het wel, maar het andere daar vrees ik voor. Ze hadden nu al gaatjes in de oren.

Add a comment