Blue Flower

De man van de schorpioenbeet is er behoorlijk goed afgekomen. Hij had vanmorgen iets verhoging.

Ik werd hier vanmorgen bij iemand geroepen die had malaria en daarbij een temperatuur van 39,9° k. OOm 2u was de temp opgelopen tot 40,6°. Die heb ik flink aangepakt met kinine. Vanavond was de temp van die persoon al weer aadig gezakt.

Maar vanavond nog een ander geval meegemaakt. Wmr. R. en korp R. waren samen naar Batavia geweest. Nou toen ze thuis kwamen, riep R. of ik straks even bij R. wou gaan kijken want die was niet lekker.

Nou ik haastte me niet. Maar toen ik om een uur of zeven getemperatuurd had, schrok ik want de thermom wees 40° aan. Ik zeg direct met hem naar 't hospitaal. Ik heb me gauw even omgekleed (want ik liep al in pyama) en daarna zijn we weggereden, met de fiftij (?) van R. v.d. M. Zonder licht op nar Buitenzorg. Nou, we zijn er gekomen. Hij is direct opgenomen en direct is er een dokter bijgekomen.

Om half elf waren we weer thuis.

Ook toevallig, de jongens die wilden mij vanavond met alle geweld mee hebben naar de film.

~~
Ander dagboek

De man met de schorpioenbeet is er behoorlijk van langs gekomen en had vanmorgen iets verhoging.

Vanmorgen ben ik hier valkbij bij iemand geroepen die malaria had en 39,9° k. Om 2 uur 40°. Toen die ook aangepakt met kininepillen.

Maar vanavond nog een ander geval meegemaakt. Wmr R. moest ik even bij komen en ik hem de koorts opgenomen en toen bleek die 40° te zijn. Ik zeg: direct naar 't hospitaal. Ik had mijn pyjama al aan dat die gauw weer uit en kort daarna zijn we weggereden. Zonder licht naar Buitenzorg. De jongens wouden me vanavond mee naar de film hebben, maar ik zeg: neen, ik ga niet mee. Nou, om half vanavond naar bed.