Blue Flower

Vanmorgen de mortieren gejusterd.

Add a comment

Vanavond bridgedrive in de cantine.

Add a comment

Van 8 - 10 uur stond ik aan de inrit van het kamp op wacht. De wmr. van de week kwam bij me. Waarom ik niet gezegd had, dat ik vrij van wacht was. Maar het eind van het liedje was dat ik met het 2de peloton mee moest op patrouille.

Nou, in een kwartier tijd moest ik mij klaar maken. 10 uur weg. Maar onderweg reden we verkeerd. Maar het draaien van de kolonne ging moeilijk. Daar de voorste wagen de bocht niet eens meer om kon. Op een paar erven hebben ze toen alles kapot moeten rijden. De plaats van verblijf was Djadjokredja.

Add a comment

11 uur kerkdienst te lawang waar voorging ds. Sasse.

Vanavond op 24-uurs wacht hier in het kamp.

Add a comment

Vanmorgen om 4 uur ging alles op een paar na zwiepen. Ik was ook een van de achterblijvers. Ik moest met de waterwagen mee naar Malang. We zijn toen ook nog even in Soemberporong aangewipt.

Zwiepen: "... een kampong zwiepen, dat wil zeggen, we liepen 2 aan 2 in een hele brede linie met een heleboel militairen door de kampong. Alle mannen boven de 14 jaar moesten naar het plein daar werden ze toe gesproken en de raddraaiers er uit gehaald." Bron: Dagboek van Cor Scheibeler (deel 2)

We moesten een keer een kampong zwiepen, dat wil zeggen, we liepen 2 aan 2 in een hele brede linie met een heleboel militairen door de kampong. Alle mannen boven de 14 jaar moesten naar hetplein daar werden ze toe gesproken en de raddraaiers er uit gehaald. 
Add a comment